Hoe het begon.

Foodie Marjan

Eten was altijd al belangrijk in mijn familie, mijn moeder maar ook mijn oma waren altijd bezig met eten. En dan niet eten uit pakjes maar puur eten. Zelf koken met kruiden. Snoep, chips en frisdrank behoorde niet tot dagelijkse kost toen ik klein was. Wat mij betreft een juiste keuze voor alle kids!

Maar een kind wordt ouder en gaat zelf bepalen wat het eet. Migraine en darmproblemen ten gevolgen. Maar hier was ik mij nooit bewust van. Totdat ik constateerde dat ik altijd tijdens de techniekles moest overgeven en migraine kreeg. Dit had niks met school te maken, maar met dat wij chinees aten de avond ervoor. Hier zat een stofje in waar ik op reageerde. Toen besloot ik geen chinees meer te eten, maar verder dan dat kwam ik op dat moment niet.

Tot twee van mijn vriendinnen (één van hen heeft ook een blog; PuurSuzanne) begonnen over de voedselzandloper. Naast migraine had ik ook vaak last van mijn darmen en een opgezette buik. Al vaker heb ik door mijn eten aan te passen hier iets aan proberen te doen, maar nooit helemaal succesvol. Maar bij het lezen van dit boek ging er een lampje bij mij branden. Langzaam ging ik dingen weglaten, frisdrank, suiker en ik ging nog meer groente en fruit eten. En je raad het al ik voelde me super!

Nu denk je vast wat eet je dan? Veel meer dan ik ooit gedaan heb! Ik bak cake, taarten en lunchen lijkt wel snoepen en ook het ontbijt is een feestje. En of dit te doen is als je voor 1 persoon kookt? Ja!? Juist zoals ik nu eet is aan te passen naar zo veel of weinig mensen als je zelf wilt. Omdat je geen pakjes gebruikt hou je ook niks over!

Deze blog begon als een receptenboek voor mijzelf, vaak verzon ik iets en later wist ik niet meer hoe ik het gemaakt had. Maar ondertussen ben ik ook begonnen aan een opleiding tot gewichtsconsulente en hoop ik straks ook andere mensen te kunnen helpen bij het maken van verantwoorde keuzes. Daarnaast hoop ik via mijn blog mensen te inspireren om de keuken in te gaan en dingen te proberen en meer groente en fruit te verwerken in makkelijke recepten!

Veel plezier met het proberen van mijn recepten en tips zijn van harte welkom!

Advertenties

12 gedachtes over “Hoe het begon.

 1. Ik leef nu al bijna 1,5 jaar volgens dit boek maar ik eet nog altijd lichte spelt pasta. Ik gerbuik wel nog lichte & volkoren speltbloem. Ik ben al 12,5 kg kwijt & voel me supergoed. Het is géén dieet maar een andere manier van leven. Ik voel me heerlijk. Mijn man & ouders zijn elk minstens 13 kg kwijt!

  Like

  • Sophie, fijn dat je er zoveel kilo door bent verloren. Het is niet mijn doel, maar wel mooi meegenomen 😉 Alle suikers weglaten is zeer goed voor de buik!!

   Like

  • Hoi allemaal help het anders eten ook voor prikkerbaardarmsydroom daar heb ik wel last van een dikke buik en pijn. het zal wel leuk zijn als je er ook van af valt

   Like

   • leuk om te horen dat je meer energie heb .Door anders te eten ze zeggen wel eens wie anders eet kan zijn leven anders in richten want je moet eten wat je voed en geen eten wat je kapot maakt.Echt een Toppertje.
    Gr Angelique

    Like

   • Hey, ik weet niet direct of het je probleem helemaal oplost! Maar gezond eten is sowieso heel goed voor je lichaam! Ik voel me er super bij! Liefs Marjab

    Like

 2. Fijn dat je nu zo goed als klachtenvrij bent. De voedselzandloper vind ik heel erg inspirerend. Zelf ben ik er ook anders door gaan eten. Geen geraffineerde suiker meer, zoveel mogelijk verse producten en nog weinig brood. Ik had iedere middag dat ik zonder aanwijsbare reden, doodmoe was. Dat is sinds ik geen suiker meer neem helemaal weg. Heerlijk!

  Super recepten heb je op je website. Ga zo door!

  Like

 3. Marjan graag geef ik je lezers nog een kookboeken tip.
  De kookboeken van Karin Luiten o.a. ” Koken met Karin zonder pakjes en zakjes” zijn een goede aanvulling op je blog.

  Like

Reacties op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s