Champignon- risotto met parelgort.

risotto 2

Van Suzanne had ik een potje parelgort en Trompette de la mort ontvangen. Het duurde even voor ik wist wat het zou worden, maar het is geworden; risotto :)! Ik ben dol op witte risotto, maar dat eet ik eigenlijk nooit meer omdat ik liever volkoren producten heb. Dit is een mooi moment om het eens te proberen met parelgort.

Veel mensen denken dat risotto maken heel ingewikkeld is, maar dat valt reuze mee. Je moet vooral geduld hebben en afentoe in een pan willen roeren, verder gaat het redelijk vanzelf.

foto

Wat heb je nodig?

  • 150 gram parelgort
  • 1,5 liter water
  • Glas witte wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Champignons , ik had 20 gram gedroogde trompette la mort, 6 witte champignons en 6 kastanje champignons
  • Kerrie poeder
  • Zout
  • Peper
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram kokosolie

parelgort 1

Hoe maak je het?

  • Als je ook de trompette hebt, laat deze dan vast weken in een bakje water en een scheutje witte wijn.
  • Snijd de uitjes en de knoflook fijn, de laatste kan ook met een knoflook pers. Neem een braadpan en smelt daar de helft van de roomboter en alle kokosolie in. Doe hierin de ui en knoflook en braad dit tot het glazig is.
  • Snijd de champignons in plakjes, niet te fijn, dan proef je ze later nog als je ze eet, in plaats van dat helemaal kapot gekookt zijn. Gooi deze in de pan en laat het even mee bakken.
  • De trompette voeg je pas toe als de champignons gaar beginnen te worden.
  • Spoel de parelgort goed af en bak dit nog even mee in met je ui, champignon mengsel, een minuutje of 4/5.
  • Blus dit af met de witte wijn en doe er een eetlepel kerrie poeder, een snuf zout en peper bij.
  • Voeg hierna de helft van het water toe en laat dit een minuutje of 10 zachtjes koken en vergeet niet afentoe te roeren (de totale kooktijd nadat ik begon met water toevoegen was 30 minuten, maar proef tussendoor zelf om te kijken of het naar je smaak is).
  • Voeg hierna nog een keer de helft van het water dat je over hebt toe, roer dit afentoe om.
  • Tot slot nog het laatste beetje water erbij en weer blijven roeren, als het water bijna helemaal opgenomen is en de parelgort is nog te hard blijf dan langzaam water toevoegen tot je de parelgort lekker vindt.
  • Tot slot nog de 25 gram roomboter er doorheen roeren je risotto is klaar.
  • Ook lekker met een beetje geraspte oude kaas erop!

risotto 2

Advertenties

2 gedachtes over “Champignon- risotto met parelgort.

Reacties op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s