Appel- havermout pannenkoekjes

pannekoek

Pannenkoeken blijven toch wel mijn favoriete ontbijt! Deze keer maak ik ze met havermout en appel. Havermout is een goede voedingsbron en maken de pannenkoekjes wat steviger dan bijvoorbeeld de bananenpannenkoekjes.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 appel
  • 4 eieren
  • 6 flinke eetlepels havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • handje rozijnen

foto 554

Hoe maak je ze?

  • Klop in een kom de eieren goed los.
  • Meng hier de havermout, kaneel en rozijnen doorheen. Doe dit echt als eerst, dan trekt het ei wat in de havermout.
  • Ondertussen schil je de appel en snijd je deze in hele fijne plakjes.
  • Zet een pan op een vuur en wacht tot hij goed warm is.
  • Roer ondertussen de appel door het mengsel heen.
  • Met een juslepel schep ik hoopjes in de pan, druk wel even goed de appel in het beslag in de pan, anders schiet hij los bij het omdraaien. Voorzichtig omdraaien en klaar zijn ze!

Als je nog wat diepvriesfruit hebt kan je dit in de warme pan nog even snel opwarmen en als saus over de pannenkoeken doen.

 

pannekoek

Advertenties

2 gedachtes over “Appel- havermout pannenkoekjes

Reacties op deze post

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s